Invitation to discuss changes and amendments to the Law on Social Protection

Pozivamo vas na sastanak posvećen razgovoru o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, koji će biti održan 18. maja 2018. godine u Beogradu (zgrada Narodne banke Srbije, Nemanjina 17). Sastanak se organizuje u okviru projekta EU podrška socijalnoj zaštiti u Srbiji Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi NIRAS konzorcijum.

Cilj sastanka je otvaranje diskusije o izazovima u oblasti socijalne zaštite i rešenjima koja bi trebalo da budu obuhvaćena najavljenim izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, ali i budućom Strategijom socijalne zaštite, čiji proces izrade je takođe nedavno započeo. Sastanak će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva koje deluju u oblasti socijalne zaštite, kao i druge zainteresovane strane: predstavnike institucija, stručnjake, kao i međunarodne donatore koji podržavaju razvoj socijalne zaštite.

Ovaj sastanak treba da ukaže na konceptualne probleme u vezi sa primenom postojećeg Zakona o socijalnoj zaštiti i da kroz diskusiju ukaže na moguća rešenja koja bi trebalo prioritetno da budu obuhvaćena izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, ali i dugoročno Strategijom socijalne zaštite.

Molimo vas da svoje učešće potvrdite Aleksandru Obradoviću na e-mail: aob@niras.com do 16. maja 2018. godine. Broj mesta je ograničen, te će prednost učešća imati zainteresovani učesnici koji se najpre prijave.

Dnevni red sastanka možete preuzeti ovde.